Είναι συχνό φαινόμενο το καλοκαίρι να καταστρέφονται φωλιές και να παγιδεύονται ζώα. Παρακολουθείστε δύο ιδιαίτερα γεγονότα που αφορούσαν σε πελαργούς. Το πρώτο έχει να κάνει με αποκατάσταση φωλιάς με μικρά πελαργάκια και το δεύτερο με ένα πολύ άσχημο τραυματισμό πελαργού...

Αποκατάσταση φωλιάς πελαργών στις 8/6/2017

Φωλιά Πελαργών στη Σίνδο Θεσσαλονίκης είχε γείρει επικίνδυνα και το ένα από τα τρία μικρά πελαργάκια έπεσε. Προκειμένου να μην πέσουν και τα υπόλοιπα, ειδοποιήσαμε το ΔΕΔΔΗΕ ο οποίος την επόμενη κιόλας ημέρα αντικατέστησε τη φωλιά τοποθετώντας στη θέση της καινούργια. Στη συνέχεια ανεβάσαμε πάνω ξύλα και άλλο υλικό από τη φωλιά και επανατοποθετήσαμε τα μικρά προκειμένου να συνεχίσουν να τα φροντίζουν οι γονείς τους, οι οποίοι αμέσως με το που κατέβηκε ο γερανός γύρισαν στη φωλιά τους. Ευχαριστούμε το ΔΕΔΔΗΕ για την άμεση συνδρομή του.

 

Διάσωση Πελαργού στο Νεοχώρι Σερρών στις 12/7/2017

Την προηγούμενη βδομάδα νεαρό πελαργάκι είχε σουβλιστεί από παλούκι που υπήρχε στο σημείο που οι γονείς του φτιάξαν τη φωλιά. Μέσα στην ατυχία του στάθηκε τυχερό καθώς το ξύλο βγήκε από την άλλη μεριά του στόματος και δεν τρύπησε το κρανίο. Η άμεση επέμβαση του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών (Φ.Ο.Σ) με τη συντονισμένη συνδρομή ΔΕΔΔΗΕ, πυροσβεστικής και αστυνομίας έσωσε το πουλί το οποίο μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις μας όπου πλέον αναρρώνει.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα του Φ.Ο.Σ. https://www.facebook.com/filozoikosserron/posts/1084419041657984


YouBeHero

Ημερολόγιο 2024

Ενημερωθείτε - Διαδώστε - Συμμετέχετε

Καταπληκτικό Ημερολόγιο 2024 με φωτογραφίες από τα ζώα κατά τη διάρκεια της περίθαλψη τους.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας Quentin, Agathe, Eglantine και Laetitia που φωτογράφησαν τα ζώα και την γραφίστρια Χριστίνα Μουδέλη για την επιμέλεια του ημερολόγιου.

Ευχαριστούμε επίσης τον εκδοτικό οργανισμό ΚΕΘΕΑ "Σχήμα και χρώμα" για την άμεση εξυπηρέτηση τους.

Μπορείτε να τα προμηθευτείτε με μήνυμα στη fb σελίδα μας.

Πού θα μας βρείτε...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

Βρισκόμαστε στον κάθετο δρόμο στον παράδρομο της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών (9ο χλμ) στο ύψος της Mercedes ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. Στον κάθετο αυτόν δρόμο είμαστε 1 χλμ προς τη θάλασσα πίσω από το εργοστάσιο παπουτσιών ''ΖΑΚ''.

Ακολουθήστε αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα μας βρείτε...

 

Χρησιμοποιώ τσάντες από τη Δράση...

Βγάζουμε τις πλαστικές σακούλες από τη ζωή μας και...κάνουμε τις δουλειές μας με πάνινες τσάντες της Δράσης!

 

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες