Αυτές τις μέρες παραλαμβάνουμε κάθε μέρα 15-20 ζώα...Τα περισσότερα μωρά πέφτουν από τη φωλιά και είτε τραυματίζονται είτε ο γονιός δεν είναι πια εκεί για να τα φροντίσει..

 

Πάντα προσπαθούμε να αφήνουμε τα μωρά να μεγαλωνουν με τους γονείς τους.. Σε μια προσπάθεια στο πάρκο Τζένη Καρέζη Πολίχνης βάλαμε το Καρακαξάκι σε μια τεχνητή φωλιά και περιμέναμε να έρθουν οι γονείς.. Η προσπάθεια δεν απέδωσε.. Είτε γιατί οι γονείς ήταν άπειροι, είτε γιατί υπήρχε κάποιο άλλο πρόβλημα με το μωρό. Δυστυχώς δεν καταφέραμε κάτι και το μωρό επέστρεψε στα χέρια μας..

 

Στην περίπτωση όμως 3 Βραχοκιρκίνεζων στο Ωραιόκαστρο είχαμε 3πλή επιτυχία. Η φωλιά μαζί με τα μωρά βρέθηκε στο έδαφος γιατί το δέντρο κόπηκε. Τοποθετήσαμε όμως τα 3 μωρά σε τεχνητή φωλιά στο διπλανό δέντρο μαζί με τους ιδιοκτήτες του σπιτιού και ευτυχώς οι γονείς τα βρήκαν και συνέχισαν να τα φροντίζουν..

 

Πάντα να επικοινωνείτε μαζί μας αν βρείτε κάποιο νεοσσό μπορεί να καταφέρουμε να τον σμίξουμε με τους γονείς του και να μεγαλώσουν όπως πρέπει..


YouBeHero

Ημερολόγιο 2024

Ενημερωθείτε - Διαδώστε - Συμμετέχετε

Καταπληκτικό Ημερολόγιο 2024 με φωτογραφίες από τα ζώα κατά τη διάρκεια της περίθαλψη τους.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας Quentin, Agathe, Eglantine και Laetitia που φωτογράφησαν τα ζώα και την γραφίστρια Χριστίνα Μουδέλη για την επιμέλεια του ημερολόγιου.

Ευχαριστούμε επίσης τον εκδοτικό οργανισμό ΚΕΘΕΑ "Σχήμα και χρώμα" για την άμεση εξυπηρέτηση τους.

Μπορείτε να τα προμηθευτείτε με μήνυμα στη fb σελίδα μας.

Πού θα μας βρείτε...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

Βρισκόμαστε στον κάθετο δρόμο στον παράδρομο της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών (9ο χλμ) στο ύψος της Mercedes ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. Στον κάθετο αυτόν δρόμο είμαστε 1 χλμ προς τη θάλασσα πίσω από το εργοστάσιο παπουτσιών ''ΖΑΚ''.

Ακολουθήστε αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα μας βρείτε...

 

Χρησιμοποιώ τσάντες από τη Δράση...

Βγάζουμε τις πλαστικές σακούλες από τη ζωή μας και...κάνουμε τις δουλειές μας με πάνινες τσάντες της Δράσης!

 

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες