Ο Ροδοπελεκάνος που μας ήρθε από την Καβάλα ήταν πυροβολημένος, ποιος ξέρει γιατί, μπορεί να έκλεβε… ψάρια, μπορεί απλώς να ήταν καλός στόχος λόγω μεγέθους και σχετικά μικρής μετακίνησης κατά την πτήση.

Ήταν όμως τυχερός, τίποτα το σοβαρό. Θα μείνει για να δυναμώσει, να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει εσωτερική βλάβη και να επιστρέψει στη φύση, σε ασφαλέστερη όμως περιοχή.

 Δυστυχώς ο εγκλεισμός είναι μια στρεσική κατάσταση για τα άγρια ζώα, όσο ιδανικές κι αν είναι οι συνθήκες. Έτσι ο Ροδοπελεκάνος μας εκδήλωσε αναπνευστική λοίμωξη και έπρεπε να παραμείνει μεγαλύτερο χρόνο για τη θεραπευτική του αγωγή.

Το ξεπέρασε λοιπόν κι αυτό και βγήκε στην αυλή να ξεμουδιάσει… Εκεί βέβαια ήταν ο πιο μεγαλόσωμος, η καλή διατροφή αύξησε το βάρος του στα 9 κιλά. Το μέγεθός του και ίσως και κάτι στον χαρακτήρα του τον έκανε να ασκεί εκφοβισμό (το λεγόμενο bulling) στους πολύ μικρότερους σε μέγεθος Πελαργούς και Ασημόγλαρους. Ήταν ο «βασιλιάς» της αυλής.

Κι ενώ σχεδιάζαμε την επανένταξή του στη λίμνη Κερκίνη ο καιρός άλλαξε και δυνατός άνεμος έπιασε στην περιοχή μας. Άνοιξε τα τεράστια φτερά του… κι ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες θα χρειαζόταν έναν ολόκληρο αεροδιάδρομο, κατάφερε να απογειωθεί χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και να απομακρυνθεί από το κέντρο μας.

Λίγο αργότερα, την ώρα του φαγητού για τα υπόλοιπα ζώα της αυλής…

ω τι έκπληξη!

ο Ροδοπελεκάνος μας επιστρέφει… φαίνεται βλέπει πολύ καλά από ψηλά…

Τελικά μάλλον αποφάσισε να μείνει και για το σημερινό «τραπέζι», ποιος ξέρει τι σχέδια έχει για αύριο…

 


YouBeHero

Ημερολόγιο 2024

Ενημερωθείτε - Διαδώστε - Συμμετέχετε

Καταπληκτικό Ημερολόγιο 2024 με φωτογραφίες από τα ζώα κατά τη διάρκεια της περίθαλψη τους.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας Quentin, Agathe, Eglantine και Laetitia που φωτογράφησαν τα ζώα και την γραφίστρια Χριστίνα Μουδέλη για την επιμέλεια του ημερολόγιου.

Ευχαριστούμε επίσης τον εκδοτικό οργανισμό ΚΕΘΕΑ "Σχήμα και χρώμα" για την άμεση εξυπηρέτηση τους.

Μπορείτε να τα προμηθευτείτε με μήνυμα στη fb σελίδα μας.

Πού θα μας βρείτε...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

Βρισκόμαστε στον κάθετο δρόμο στον παράδρομο της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών (9ο χλμ) στο ύψος της Mercedes ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. Στον κάθετο αυτόν δρόμο είμαστε 1 χλμ προς τη θάλασσα πίσω από το εργοστάσιο παπουτσιών ''ΖΑΚ''.

Ακολουθήστε αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα μας βρείτε...

 

Χρησιμοποιώ τσάντες από τη Δράση...

Βγάζουμε τις πλαστικές σακούλες από τη ζωή μας και...κάνουμε τις δουλειές μας με πάνινες τσάντες της Δράσης!

 

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες