Ένας τραυματισμένος Φιδαετός που νοσηλεύτηκε την τελευταία περίοδο στη Δράση για την Άγρια Ζωή αφέθηκε ελεύθερος την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στα έλη Νέας Φωκαίας στη Χαλκιδική. Το πουλί είχε βρεθεί πυροβολημένο στα τέλη Αυγούστου και έφερε σοβαρό τραυματισμό από κυνηγετικό όπλο στη δεξιά του φτερούγα. Το κάταγμα παρότι ήταν ανοικτό έδεσε ευτυχώς γρήγορα και χρειάστηκαν λίγες εβδομάδες μέχρι να αναρρώσει πλήρως και να αρχίσει να δοκιμάζει ξανά τα φτερά του.

Το πουλί έφτασε εγκαίρως στη Δράση για την Άγρια Ζωή, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της Οικολογικής Κίνησης Δράμας που φρόντισε για την άμεση μεταφορά του από τη Δράμα στη Θεσσαλονίκη. Πράγμα που αποδείχτηκε σωτήριο για το πουλί μιας και είναι αποδημητικό είδος το οποίο με τον ερχομό του Φθινοπώρου μεταναστεύει για να διαχειμάσει νοτιότερα. Έτσι αν καθυστερούσε λίγο ακόμα η διάρκεια νοσηλείας του τότε θα έπρεπε να παραμείνει σε ειδικά διαμορφωμένο κλουβί για όλο το χειμώνα προκειμένου να περιμένει την ερχόμενη άνοιξη για να αφεθεί ελεύθερο.

Η απελευθέρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Γιορτής των Πουλιών που διοργάνωσαμε στην περιοχή από κοινού με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Sani Resort και στην οποία συμμετείχαν 170 μαθητές από το Δημοτικό Σχολείο Νέας Φωκαίας. Στην ίδια εκδήλωση αφέθηκε ελεύθερος κι ένας Ασημόγλαρος ο οποίος είχε φτάσει για νοσηλεία από τη Χαλκιδική, ενώ τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα πουλιά των υγροτόπων και να παίξουν σε περιβαλλοντικά παιχνίδια.


YouBeHero

Ημερολόγιο 2024

Ενημερωθείτε - Διαδώστε - Συμμετέχετε

Καταπληκτικό Ημερολόγιο 2024 με φωτογραφίες από τα ζώα κατά τη διάρκεια της περίθαλψη τους.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας Quentin, Agathe, Eglantine και Laetitia που φωτογράφησαν τα ζώα και την γραφίστρια Χριστίνα Μουδέλη για την επιμέλεια του ημερολόγιου.

Ευχαριστούμε επίσης τον εκδοτικό οργανισμό ΚΕΘΕΑ "Σχήμα και χρώμα" για την άμεση εξυπηρέτηση τους.

Μπορείτε να τα προμηθευτείτε με μήνυμα στη fb σελίδα μας.

Πού θα μας βρείτε...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

Βρισκόμαστε στον κάθετο δρόμο στον παράδρομο της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών (9ο χλμ) στο ύψος της Mercedes ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. Στον κάθετο αυτόν δρόμο είμαστε 1 χλμ προς τη θάλασσα πίσω από το εργοστάσιο παπουτσιών ''ΖΑΚ''.

Ακολουθήστε αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα μας βρείτε...

 

Χρησιμοποιώ τσάντες από τη Δράση...

Βγάζουμε τις πλαστικές σακούλες από τη ζωή μας και...κάνουμε τις δουλειές μας με πάνινες τσάντες της Δράσης!

 

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες