Το καλοκαίρι που μας πέρασε είχαμε την χαρά να απελευθερώσουμε πολλά από τα ζώα που περιθάλψαμε. Οι περισσότερες απελευθερώσεις έγιναν αθόρυβα, από τους εθελοντές της Δράσης, όταν, βέβαια, κρινόταν ότι έφθασε η σωστή στιγμή για το κάθε ζώο ξεχωριστά να επανενταχθεί στο φυσικό του περιβάλλον. Κάποιες από αυτές έγιναν σε συνεργασία με πολίτες ή ομάδες πολιτών που βρήκαν το άτυχο ζώο ή το υιοθέτησαν. Σε κάθε περίπτωση, για κάθε ζώο που απελευθερώνεται, υπάρχει από πίσω του μια μεγάλη ιστορία με εμπλεκόμενους εθελοντές και πολλές ώρες υπεύθυνης φροντίδας.

Παρακολουθείστε στιγμιότυπα από κάποιες, λιγοστές είναι η αλήθεια, απελευθερώσεις...

Νεροχελώνα (5/6/2017)

Επανένταξη νεαρής Νεροχελώνας που ήρθε με σπασμένο καβούκι και σαγόνι.

 

Μπούφος (7/6/2017)

Επανένταξη Μπούφου στη Φλώρινα με τη συνδρομή του Δασαρχείου Φλώρινας, το οποίο μας είχε στείλει το πουλί για νοσηλεία.

https://www.youtube.com/watch?v=b5pd_HNUAY8&feature=youtu.be

 

Γερακίνα (14/6/2017) 

Στο πλαίσιο της σχολικής γιορτής στο Δημοτικό Σχολείο Μαυροδενδρίου Κοζάνης επανεντάξαμε μία Γερακίνα. Το πουλί είχε βρεθεί στην περιοχή χτυπημένο και αφού έγινε καλά μετά από μερικούς μήνες δακτυλιώθηκε και στάλθηκε πίσω για να αφεθεί ελεύθερη με τη συνδρομή του κ. Κώστα Π. που τη βρήκε και μας την έστειλε για περίθαλψη.
https://www.youtube.com/watch?v=VGbdWm9GcPU&feature=youtu.be

 

Γαλιάντρα (15/6/2017)

Με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δέλτα επανεντάξαμε μία Γαλιάντρα που έφτασε σε εμάς έπειτα από κατάσχεση. Το ΣΔΕ Δέλτα είχε υιοθετήσει τη Γαλιάντρα, αναλαμβάνοντας μέρος από τα έξοδα που κάναμε.

 

Μικρόπουλα (9/7/2017)

 

 

Μπούφος (10/7/2017)

Επανένταξη Μπούφου κατόπιν περίθαλψης. Πριν απελευθερωθεί το πουλί δακτυλιώθηκε, δηλαδή περάστηκε στο πόδι του ένα δακτυλίδι με έναν μοναδικό αριθμό ταυτοποίησης του ζώου. Η δακτυλίωσή γίνεται από άτομο που έχει ειδική για το σκοπό αυτό άδεια που δίνεται μέσω του Ελληνικού Κέντρου Δακτυλίωσης Πουλιών από το αρμόδιο Υπουργείο.

 

Γερακίνα (16/7/2017)

Επανένταξη μίας ακόμη Γερακίνας στην περιοχή που βρέθηκε. Το πουλί είχε μεταφέρθει πριν από αρκετούς μήνες στο ΕΚΠΑΖ όπου ολοκλήρωσε το πρόγραμμα αποκατάστασης και επέστρεψε στη Δράση για απελευθέρωση.

 

Γερακίνες (2/8/2017)

Επανένταξη δύο Γερακίνων στη Σωζόπολη Χαλκιδικής. Τα πουλιά, μια ενήλικη αρσενική με το μικρό της, βρέθηκαν αδύνατα και εξαντλημένα στο ίδιο μέρος και μετά από φροντίδα  δύο εβδομάδων επιστράφηκαν στην περιοχή αφού πρώτα δακτυλιώθηκαν. 

 

 


YouBeHero

Ημερολόγιο 2024

Ενημερωθείτε - Διαδώστε - Συμμετέχετε

Καταπληκτικό Ημερολόγιο 2024 με φωτογραφίες από τα ζώα κατά τη διάρκεια της περίθαλψη τους.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας Quentin, Agathe, Eglantine και Laetitia που φωτογράφησαν τα ζώα και την γραφίστρια Χριστίνα Μουδέλη για την επιμέλεια του ημερολόγιου.

Ευχαριστούμε επίσης τον εκδοτικό οργανισμό ΚΕΘΕΑ "Σχήμα και χρώμα" για την άμεση εξυπηρέτηση τους.

Μπορείτε να τα προμηθευτείτε με μήνυμα στη fb σελίδα μας.

Πού θα μας βρείτε...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

Βρισκόμαστε στον κάθετο δρόμο στον παράδρομο της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών (9ο χλμ) στο ύψος της Mercedes ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. Στον κάθετο αυτόν δρόμο είμαστε 1 χλμ προς τη θάλασσα πίσω από το εργοστάσιο παπουτσιών ''ΖΑΚ''.

Ακολουθήστε αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα μας βρείτε...

 

Χρησιμοποιώ τσάντες από τη Δράση...

Βγάζουμε τις πλαστικές σακούλες από τη ζωή μας και...κάνουμε τις δουλειές μας με πάνινες τσάντες της Δράσης!

 

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες