Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες λαμβάνουμε καθημερινά νεοσσούς που είτε έχουν πέσει από τη φωλιά τους, είτε έχουν τραυματιστεί.Ένας μεγάλος αριθμός των νεοσσών αυτών είναι πελαργοί οι οποίοι είτε έχουν κάποιο ατύχημα πέφτοντας από τις ψηλές φωλιές τους ή κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας τραυματίζονται από κεραυνούς που πέφτουν στην φωλιά. Τα νεαρά αυτά πουλιά δεν μπορούν να απελευθερωθούν αμέσως όπως κάποια άλλα είδη αλλά χρειάζονται επανένταξη στο φυσικό τους περιβάλλον με μια σταδιακή διαδικασία.

Για το λόγο αυτό λοιπόν δημιουργήσαμε έναν αυτοσχέδιο χώρο μέσα στον οποίο οδηγούνται τα ζώα που είναι έτοιμα να επιστρέψουν στη φύση. Πρόκειται κυρίως για νεαρά άτομα που κάνουν τα πρώτα τους πετάγματα αλλά κάποιες φορές και κάποια ενήλικα που απλά έτυχε να έχουν κάποιο μικρό ατύχημα. Μετά από σύντομη παραμονή που εξαρτάται από το κάθε άτομο ξεχωριστά όταν τα ζώα είναι έτοιμα να πετάξουν απλά ανοίγουν τα φτερά και επιστρέφουν ελεύθερα εκεί που ανήκουν!

Δείτε φωτογραφίες από την προετοιμασία του χώρου και την εισαγωγή των πελαργών...


YouBeHero

Ημερολόγιο 2024

Ενημερωθείτε - Διαδώστε - Συμμετέχετε

Καταπληκτικό Ημερολόγιο 2024 με φωτογραφίες από τα ζώα κατά τη διάρκεια της περίθαλψη τους.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας Quentin, Agathe, Eglantine και Laetitia που φωτογράφησαν τα ζώα και την γραφίστρια Χριστίνα Μουδέλη για την επιμέλεια του ημερολόγιου.

Ευχαριστούμε επίσης τον εκδοτικό οργανισμό ΚΕΘΕΑ "Σχήμα και χρώμα" για την άμεση εξυπηρέτηση τους.

Μπορείτε να τα προμηθευτείτε με μήνυμα στη fb σελίδα μας.

Πού θα μας βρείτε...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

Βρισκόμαστε στον κάθετο δρόμο στον παράδρομο της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών (9ο χλμ) στο ύψος της Mercedes ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. Στον κάθετο αυτόν δρόμο είμαστε 1 χλμ προς τη θάλασσα πίσω από το εργοστάσιο παπουτσιών ''ΖΑΚ''.

Ακολουθήστε αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα μας βρείτε...

 

Χρησιμοποιώ τσάντες από τη Δράση...

Βγάζουμε τις πλαστικές σακούλες από τη ζωή μας και...κάνουμε τις δουλειές μας με πάνινες τσάντες της Δράσης!

 

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες