Το μοναδικό νοσοκομείο για τα άγρια ζώα στη Βόρεια Ελλάδα αναγκάζεται να κλείσει τις πύλες του και να μη δεχθεί άλλους ασθενείς. Αυτό γίνεται προκειμένου να μπορούν να εφαρμοστούν τα απαραίτητα μέτρα βιοασφάλειας που απαιτούνται για τη λειτουργία ενός νοσοκομείου άγριων ζώων (αποφυγή τραυματισμών των εθελοντών λόγω κούρασης, μετάδοση νοσημάτων από ζώο σε ζώο ή και σε άνθρωπο λόγω της πληθώρας των περιστατικών), καθώς επίσης και προκειμένου να σταθεί εφικτό να φροντιστούν όπως πρέπει τα ήδη νοσηλευόμενα ζώα.

Σε αυτό συνετέλεσαν διάφοροι παράγοντες όπως:

Α. Η μη θεσμοθέτηση σταθερού χρηματοδοτικού εργαλείου από το κράτος το οποίο να καλύπτει ένα μέρος τουλάχιστον των εξόδων λειτουργίας των κέντρων περίθαλψης, τα οποία μην ξεχνάμε πως επιτελούν έργο το οποίο όφειλε να υλοποιεί το κράτος. Μάλιστα η υλοποίηση αυτού του έργου από το κράτος θα στοίχιζε πολλαπλάσια χρήματα στο ελληνικό δημόσιο από αυτά που απαιτούνται για τη στήριξη των κέντρων περίθαλψης.

Β. Η άρνηση του ΔΕΔΔΗΕ να καλύψει το κόστος νοσηλείας των τραυματισμένων από τα ηλεκτροφόρα καλώδια του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος πουλιών. Την περίοδο 2015-2017 το κόστος αυτό για τον οργανισμό μας ξεπέρασε τις 20000 ευρώ, σε αυτό όμως θα επανέλθουμε με νέο δελτίο τύπου προσεχώς.

Γ. Η άρνηση του ΟΤΕ να τοποθετήσει 2 κολώνες προκειμένου να αποκτήσει ο οργανισμός μας σταθερή γραμμή τηλεφώνου και να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε αποτελεσματικότεα στο τεράστιο όγκο τηλεφωνημάτων. Κι αυτό καθώς ο ΟΤΕ θεώρησε πως το κόστος τοποθέτησης των δύο κολώνων είναι ασύμφορο μπροστά στο κοινωνικό έργο που επιτελεί ο οργανισμός μας.


Εάν ο Δήμος Θεσσαλονίκης έδειχνε λίγο ενδιαφέρον για τα εκατοντάδες ζώα που μεταφέρουν κάθε έτος σε μας οι δημότες του, θα ανακούφιζε κάπως την κατάσταση.

Ελπίζουμε ο δήμος Δέλτα να προχωρήσει  σύντομα στην παραχώρηση της έκτασης λίγων στρεμμάτων προκειμένου να κατασκευαστούν οι απαραίτητοι κλωβοί επανένταξης για την πληθώρα των άγριων ζώων που δέχεται ο οργανισμός μας, ώστε να γίνεται καλύτερη και ολοκληρωμένη δουλειά.

Είναι χαρακτηριστική η αντίδραση των ξένων εθελοντών που φιλοξενούμε αυτή τη περίοδο. Απορούν πως είναι δυνατόν σε μια χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης το κράτος και οι διάφοροι φορείς να δείχνουν τόση αδιαφορία για ένα τόσο μεγάλο κοινωνικό έργο που επιτελείται.

Ως εκ τούτου ο οργανισμός μας σε πρώτη φάση αποφάσισε να σταματήσει να παραλαμβάνει νέα ζώα και το τηλέφωνο της ομάδας να παραμείνει κλειστό  ως και τη Δευτέρα 25/6. Από τη μεριά μας θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να αποκατασταθεί το συντομότερο η ομαλή λειτουργία του Σταθμού.


YouBeHero

Ημερολόγιο 2024

Ενημερωθείτε - Διαδώστε - Συμμετέχετε

Καταπληκτικό Ημερολόγιο 2024 με φωτογραφίες από τα ζώα κατά τη διάρκεια της περίθαλψη τους.

Ευχαριστούμε τους εθελοντές μας Quentin, Agathe, Eglantine και Laetitia που φωτογράφησαν τα ζώα και την γραφίστρια Χριστίνα Μουδέλη για την επιμέλεια του ημερολόγιου.

Ευχαριστούμε επίσης τον εκδοτικό οργανισμό ΚΕΘΕΑ "Σχήμα και χρώμα" για την άμεση εξυπηρέτηση τους.

Μπορείτε να τα προμηθευτείτε με μήνυμα στη fb σελίδα μας.

Πού θα μας βρείτε...

Google map: https://goo.gl/maps/N1SRq7wK2zz

Βρισκόμαστε στον κάθετο δρόμο στον παράδρομο της Εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Αθηνών (9ο χλμ) στο ύψος της Mercedes ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ. Στον κάθετο αυτόν δρόμο είμαστε 1 χλμ προς τη θάλασσα πίσω από το εργοστάσιο παπουτσιών ''ΖΑΚ''.

Ακολουθήστε αναλυτικές οδηγίες για το πώς θα μας βρείτε...

 

Χρησιμοποιώ τσάντες από τη Δράση...

Βγάζουμε τις πλαστικές σακούλες από τη ζωή μας και...κάνουμε τις δουλειές μας με πάνινες τσάντες της Δράσης!

 

Υποστηρικτές

GTranslate

Δράση σε Video

Δράση σε Video

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Δράση σε Ντοκυμαντερ

Αναμνηστικά από τη Δράση

Καθημερινές Ιστορίες

Καθημερινές Ιστορίες